Danmark er vært for EM i golf: Første gang i 16 år

the scandinavian
Læsetid: 2 minutter

Danmark skal for første gang i 16 år huse den prestigefyldte golfturnering, European Men’s Amateur Championship, hvor Europas største herretalenter skal kæmpe om EM-guld i 2024.

Turneringen afholdes på The Scandinavian i Farum fra den 26. til 29. juni 2024, og dette markerer en milepæl for dansk golf.

Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union, udtaler: “Det er en dejlig nyhed for dansk golf, at vi er blevet betroet værtskabet for den største amatørturnering i Europa. Vi glæder os til at opleve Europas største talenter på The Scandinavian. Det er et mesterskab med stolte, danske traditioner. Hver gang vi opnår en EM-medalje, er det en cadeau til vores talentarbejde.

144 spillere fra 40 lande mødes i Farum

Feltet til det individuelle herre-EM vil bestå af 144 spillere fra omkring 40 forskellige lande. Prøvespillet afholdes mandag og tirsdag, mens selve turneringen løber af stablen fra onsdag til lørdag. Det er fire runders slagspil, og de 60 bedste efter tre runder klarer cuttet til finalerunden.

Publikum vil have gratis adgang til turneringen, så golfinteresserede kan følge de europæiske mesterskaber på tæt hold.

the scandinavian

The Scandinavian er vært for EM i 2024

Lars Neumann, formand for The Scandinavian, udtaler: “Europæiske mesterskaber skal naturligvis afvikles på nogle af Europas bedste baner, og vi er glade og stolte over, at The Scandinavian er blevet inviteret og har sagt ja til at være vært for The European Amateur Championship i 2024.”

The Scandinavian er et anlæg i international topklasse, og det bliver en fornøjelse at vise Danmark frem for resten af europæisk golf, tilføjer Lars Broch Christensen.

Fire danskere har tidligere vundet det individuelle EM: Morten Backhausen (1993), Lucas Bjerregaard (2010), Nicolai Højgaard (2018) og Christoffer Bring (2021). Også internationale stjerner som Rory McIlroy og Sergio Garcia har deres navn på EM-pokalen.

Dette års individuelle herre-EM afholdes på Pärnu Bay Golf Links i Estland. The Scandinavian råder over 36 huller i europæisk topklasse, men det er endnu ikke besluttet, hvilke huller der kommer til at udgøre mesterskabsbanen ved EM.

Det er fjerde gang, at det individuelle EM for herrer afholdes i Danmark. Tidligere er det sket i Aalborg Golf Klub i 1990, Odense Eventyr Golf i 2001 og Esbjerg Golfklub i 2008. Ved disse turneringer opnåede Danmark en bronzemedalje ved Morten Ørum Madsen i 2008 som det bedste resultat.

Med EM i golf på dansk jord vil både nationale og internationale talenter få muligheden for at vise deres kunnen og skabe en uforglemmelig oplevelse for både spillere og tilskuere. Turneringen vil samtidig sætte fokus på det danske talentarbejde og styrke Danmarks position inden for golfverdenen.

The Scandinavian og Dansk Golf Union er klar til at byde Europas bedste amatørgolfspillere velkommen til European Men’s Amateur Championship 2024 og give dem en fantastisk oplevelse på en bane i international topklasse.

Så sæt kryds i kalenderen fra den 26. til 29. juni 2024 og vær med til at fejre europæisk golf, når Danmark for første gang i 16 år er vært for dette prestigefyldte mesterskab.

abraham rundquist
Abraham Rundquist
Redaktør Golfspillerne | abraham.rundquist@golfspillerne.dk | Se nyeste indlæg

Abraham Rundquist er en passioneret golfspiller og skribent, der fungerer som redaktør på Golfspillerne. Med en dyb forståelse af sporten og dens historie har han dedikeret sig til at informere og underholde sine læsere med spændende artikler, nyheder og analyser om golfverdenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *